Магазини
якісного спорядження

Біг підтюпцем. Короткий огляд від Extremstyle

Рух, за твердженням знаменитого швейцарського доктора Самуеля Тіссо, може замінити різні ліки, але ніякі ліки не може замінити рух. Біг, як один із способів пересування, дуже корисний для здоров'я людини. Щоб тривалий час бігти і не втомлюватися, необхідно застосувати особливу техніку руху, що дозволяє використовувати весь опорно-руховий апарат. Максимально ефективним для здоров'я людини є біг підтюпцем (джоггінг). Цей спосіб бігу може використовуватися всіма дорослими і дітьми, які не мають проблем з нижніми кінцівками і важких серцево-судинних захворювань.

Відповідь на питання: «біг підтюпцем це як?»

Характерною особливістю цієї техніки бігу є специфічне «шльопання-човгання» розслабленій стопою, або різкий удар п'ятою, коли стопа натикається на опору. Руки при бігу зігнуті в ліктях на прямий кут і стосуються корпусу. При бігу підтюпцем швидкість, зазвичай, перебувати в діапазоні 7- 9 кілометрів на годину. Швидкісний показник залежить від фізичної форми, що біжить. У бігу підтюпцем, в порівнянні зі звичайним бігом, істотно коротше період польоту - коли одна нога відштовхується від землі і знаходиться в фазі безопорного стану, друга нога моментально опускається на землю. Дана техніка руху являє собою аеробну циклічну тренування, при якій задіяні всі м'язи. Підвищене навантаження отримують м'язи нижніх кінцівок і серцевий м'яз. При бігу підтюпцем знижується навантаження на суглоби ніг, зменшується ризик отримання травми. Протягом тривалих пробіжок підтюпцем техніка бігу виробляється автоматично. Тіло кожної людини вибирає для себе найбільш правильний і легкий варіант пробіжки.

Техніка бігу підтюпцем - фото

Біг підтюпцем користь, вплив на здоров'я

При цьому виді фізичного навантаження немає сильного напруги в м'язах і задишки. Людина отримує рівномірну невисоку навантаження, яка корисна як досвідченим спортсменам, в якості розминки, так бігунам-новачкам.

Безперечна користь від джоггинга:

  • Гарне тренування серцево-судинної системи;
  • Поліпшення судинної мережі;
  • Стимуляція кровообігу;
  • Адаптація до навантажень опорно-рухової системи.

Виміряний пульс під час бігу підтюпцем показує наскільки дані тренування ефективні. Пульс в 115-125 ударів в хвилину стимулює виведення продуктів розпаду і приплив венозної крові, допомагає серцево-судинній системі перебувати в здоровому стані.

Дуже ефективний біг підтюпцем для схуднення для людей, що мають зайву вагу. Під час бігу підтюпцем калорії посилено витрачаються. При цьому, енергетичне забезпечення організму відбувається, в основному, за рахунок наявних жирів. Усереднений витрата калорій при бігу підтюпцем становить 100 кілокалорій протягом 10 хвилин. Додавши такий вид фізичного навантаження в свій щоденний режим, не збільшуючи, при цьому, кількості спожитої їжі, можна реально втрачати зайву вагу. Як показала практика, багато людей за допомогою джоггинга худнуть на десятки кілограм.

Ви увійшли як