Магазини
якісного спорядження

Як правильно доглядати за кросівками і чи можна прати їх у пральній машині

Кросівки - найпопулярніша взуття, яку людина використовують скрізь: в спортзалі, для щоденної прогулянки або для пробіжки, для походу в гори або ліс. Після активної прогулянки по бездоріжжю навряд чи ваші кросівки будуть чистими. Бруд, пил - це все не кращим чином відображається на зовнішньому вигляді і функціональності взуття. І що ж робити з брудним взуттям, як прати кросівки, щоб надати їм чистого виду? Викидати або спробувати попрати? Якщо вірити виробникам спортивного взуття, то кросівки можна прати тільки вручну і то акуратно. Однак досвідчені бігуни зовсім іншої думки. Згідно з їх твердженнями, прання кросівок в машинці цілком реальна. Важливо просто дотримуватися кількох простих правил.

Чому варто прати кросівки

Для початку виділимо кілька ключових причин, за якими необхідно кросівки прати. По-перше, ноги людини постійно потіють, а це прямий шлях до розмноження бактерій у взутті. По-друге, неприємний запах, який виникає внаслідок довгої шкарпетки. По-третє, брудні кросівки - це неохайний вигляд людини. Таким чином, випрані, чисті кросівки - це і красиво, і комфортно ногам. Якщо у вас ще сумніви про те, чи можна прати кросівки в пралка, тоді наша відповідь: ТАК.

Правила прання кросівок в машинці

Ось тому не варто боятися прати кросівки: це потрібно робити в міру необхідності. Розглянемо чи можна прати кросівки в пральній машинки і як це зробити. Існує певний алгоритм дій і виглядає він так:

  • ретельний огляд кросівок перед пранням;
  • зняття шнурків з кросівок. Їх краще випрати окремо. Якщо є супінатори, то їх теж краще зняти;
  • видалення з підошви бруду, піску і дрібних камінчик. Всі ці дрібні елементи можуть пошкодити барабан пральної машини.

І тільки після всіх цих дій можна приступати до прання. А ось як прати кросівки в машинці правильно? Для прання взуття рекомендується використовувати спеціальний мішок. У цій же мішок можна укласти шнурки і устілку. Якщо ж мішок відсутній, то перед тим, як випрати кросівки в машинці, варто в неї закинути 2-3 тенісних м'ячика. Це робиться для того, щоб врівноважити барабан.

При цьому не рекомендується прати одночасно більше двох пар кросівок. Температура прання - 40С. І ще: ні в якому разі не варто включати режим «віджиму».

Які кросівки можна прати

А ось точно не рекомендується прати в пральній машинці, так це: шкіряні кросівки, або зі шкірозамінника, кросівки зі стразами або камінчиками, з підсвічуванням. Варто розуміти, що пранні піддається лише та взуття, поверхня яких виконана з синтетичних матеріалів. Саме ці матеріали здатні перенести десятки прань. А ось бруд з шкіряних кросівок забирається за допомогою вологої серветки. Якщо ж ви хочете випрати кольорові кеди, то краще прати їх окремо, так як є ризик, що взуття змінить колір.

Таким чином, правила про те як правильно прати кросівки дуже прості. Якщо їх дотримуватися, то з вашої спортивної взуттям все буде добре і у вас не буде сумнівів про те, чи можна прати кросівки в пральній машині

Ви увійшли як