Магазини
якісного спорядження

Як вибрати валізу для подорожей

Будь-яка поїздка, як робоче відрядження, так і вояж на відпочинок, вимагає ретельної підготовки. Зокрема, необхідно продумати, який чемодан придбати. І перший момент, який потрібно врахувати - це розміри.

Як вибрати валізу для літака? Тут потрібно пам'ятати про обмеження на розміри ручної поклажі, продиктовані політикою обраної авіакомпанії. Оптимальні параметри для польоту літаком - 55 см × 40 см × 20 см. Для поїздів далекого прямування дозволені сумки з параметрами - 120 × 40 × 50 (плацкарт) і 90 × 35 × 45 (купе).

Середні розміри валізи в літак - фото, картинка

Як вибрати дорожню валізу по матеріалу: питання зручності

Валізи можуть бути виготовлені з наступних матеріалів:

  • Міцний пластик. Такі моделі добре витримують механічні навантаження, прості в чищенні і не промокають, але порівняно важкі.
  • Щільна тканина. Це може бути поліестер, нейлон або інші штучні тканини. Плюси даних виробів - стійкість до подряпин, водонепроникність при наявності спеціальної просочення, можливість розмістити більше речей за рахунок здатності текстилю до розтягування. Однак м'які тканинні моделі вимагають окремих заходів до захисту речей від пошкоджень - тендітні предмети доведеться звернути в плівку-пупирку або рушники, або упакувати в коробки.
  • Натуральна шкіра. Єдина перевага таких сумок - представницький вигляд, в іншому вони досить непрактичні. Так що підходять вони, тільки якщо підтримка іміджу власника важливіше утилітарних властивостей саквояжа.

Як вибрати валізу на колесах: для зручності ручного перевезення

Питання, як вибрати валізу на коліщатках, не менш важливий, адже від коліс залежить зручність транспортування багажу. Так, двоколісний екземпляр буде зручним для переміщення під нахилом і по поверхнях з нерівностями, а чотириколісний - для прямих рівних площ. Якщо все ж перевага віддана другому варіанту, то краще, щоб задні колеса мали більший діаметр і посилене кріплення.

Як вибрати валізу для подорожей: важливі дрібниці

Приділити увагу слід також ручкам і фурнітурі. Найбільш доцільно зупинитися на моделі з трьома ручками, одна з яких - висувна: так буде зручно переносити багаж в будь-яких умовах. Що стосується фурнітури, то доречні багажні сумки з кодовими засувками - вони надійно збережуть майно від випадкової втрати або розкриття сторонніми. Валізи з блискавками дешевше, але їх поломка може стати дуже неприємним сюрпризом. Щоб уникнути такої проблеми краще, щоб блискавка була з двома бігунками.

Ви увійшли як